Det är mycket viktigt att ta bort mossa på tak innan skadan är skedd

Många har mossa på takpannor utan att veta om det. Ett snyggt tak är viktigt. Mossan kan inte växa fritt varsomhelst.

Växtligheten är inte så ofarlig som man kan tro. Obehandlad mossa kan leda till att mögel sprider sig.

Mossan måste bort på ett korrekt sätt. En händig person klarar att ta bort mossa på tak. Det viktigaste är att detta blir gjort innan det uppstår skador på ditt tak.

Vissa kan ta bort mossa på tak själv!

Vill du få det riktigt gjort från början så kanske det är bättre att anlita ett företag. Ska du ändå göra det själv så måste du använda en säkerhetslina.

Använd Bensaltensid för att ta bort mossan. Det är vanligt med mossa på tak.

Oftast handlar det om Bensaltensid som bekämpningsmedel. En högtrycksspruta kan funka. Använd utrustningen på rätt vis.

mossa

Se över utrustningen innan du börjar att ta bort mossa på tak. De flesta produkter är billiga i inköp. Skor är också bra att tänka på. Strunta inte i skyddet för munnen.

Du får tid över om du tar in ett företag. Om du tillhör kategorin människor som tycker om att pyssla om ditt hem på detta vis är det klart att du inte ser det som ett tidskrävande jobbigt projekt.

Taket måste göras rent

Slarva inte med rensningen av mossa på takpannor. Tar du inte bort mossan så kan den lätt komma tillbaka. Ta upp kampen mot mossan.

Rengör regelbundet. Minst en gång per år gäller.

Vissa gör det flera gånger än så. tak tvätt Detta om man använder vanliga rengöringsmedel.

Många gillar effekten av påväxtstopp. Medlen är mycket effektiva och mossan håller sig borta ett bra tag efteråt.

Samtidigt som du tar bort mossan från taket kan du passa på att se över rännor och tegelpannornas skick. Slarva inte i jobbet. Husets värde bevaras över tid.

Slarva inte med underhållet

Ju mer du skjuter på det, ju mer får du jobba sedan. Är något sönder så ser det inte så snyggt ut. Vatten har lättare att komma in om det är trasigt. Taket kan falla sönder helt.

Byt ut takpannor och underhåll taket varje gång du jobbar med att få bort mossa på tak. Vet du inte hur du ska gå tillväga så är det bättre att fråga någon. De flesta firmor brukar vara villiga att hjälpa till.

Det är enkelt att ta bort mossa på takpannor

Slarva inte med säkerheten. Du måste komma åt mossa på takpannor så att du kan få bort det. Oftast räcker det med en stege för att ta bort mossa på tak.

Firmor har specialmedel som de använder. Svälj stoltheten helt enkelt.

Stressa inte. Glöm inte bort att informera familj och besökare om din aktivitet så att de slipper en kalldusch med vatten och mossa från ovan då de går ut och in i huset!