Ketos stickor mäter snabbt samt enkelt om kroppen befinner sig i ketos

Ketos stickor mäter om man befinner sig i ketos. Ketos är ett ämnesomsättningstillstånd där kroppen börjar begagna sej av lagrade fettdepåer som främsta bränsle eftersom inga kolhydrater tillförs systemet. I vanliga fall är kolhydrater kroppens huvudsakliga bränsle, de är mer lättillgängliga än något annat. Rappa kolhydrater som socker aktiveras främst men blir gärna lätt till lagrat fett som reserveras för sämre tider. Det är metaboliska funktioner som finns kvar från dagarna då vi levde utan någon borgen gällande tillgången till födoämne.

Vill man gå ned i vikt är dieter baserade på ett begränsat intag av kolhydrater väldigt effektivt, särskilt om man har flera kilon att hälla. Man får äta äggviteämne samt fett, men inga kolhydrater, eller i alla fall inte mer än 40 gram kolhydrater per dag vilket motsvaras av ungefär 100 gram vit fralla. Ju färre kolhydrater, desto högre fettförbränning.

Länge har bantning samt viktnedgång varit enormt fokuserade på kalkylera av kalorier. Man får äta vad man vill men begränsa mängden så att antalet kalorier som äts understiger de man förbrukar. Är man passiv så blir matmängde ofta enormt liten och hungerskänslor är vanliga. Är man mer engagerad så kan man accelerera på kaloriintaget lite, men fortfarande inte mer än marginellt. Är man medveten om vilken mat som mättar väl så kan en kaloridiet fungera utan för mycket ansträngning, men få har koll på hur verkligheten aktuell kalorier faktiskt tittar på ut. Don som känns nyttiga, som t ex juice, kan vara förädla kaloribomber.

På LCHF (Low Carb High Fat) dieter behöver man aldrig gå hungrig. Protein och fett mättar betydligt mer än kolhydrater och i regel får man äta obegränsat med protein- och fettrik mat. En emblematisk morgonmål för en LCHF: are är ägg med bacon. Det som kan vara svårt med denna typ av ketos diet är att sockerberoende får svår abstinens i begynnelsen. Huvudvärk, trötthet samt förargelse är vanliga symptom när man precis slutar äta kolhydrater, men dessa går bort efter blott ett litet antal dagar och efter max 2 veckor är allt sockersug frånvarande.

Diggar man att exercera mycket konditionsträning så kan en strikt LCHF diet vara tuff alldenstund kroppen blir segare utan kolhydrater. Då kan man accelerera kolhydratintaget litegrann och fortfarande få aptitlig effekt.

Om man vet med sig med säkert att det inte förekommer några kolhydrater, eller oerhört en aning kolhydrater i ens kost så kan man vara säker på att kroppen är i det metabola tillståndet ketos, eller ketosis. Om man vill få det bevisat för sig så kan man begagna så kallade reagensstickor – alternativt ketos stickor – som snabbt samt lätt indikerar ett tillstånd av ketos. Dessa stickor finns under en antal annorlunda namn, däribland Keto Diastix, Ketonstickor, Keto-Diabur försök. På www.allt-fraktfritt.se säljs ketos stickor under namnet Ketostix.