Kom i form med hjälp av Saigonkanel

Vietnamesisk kanel stimulerar ketos

Få vet att kanel har långt fler goda egenskapen än enbart smakgivare! De som anslutit sig till dieter med begränsat kolhydratsintag, såsom LCHF, Atkins alternativt Dukan «fårlov» att krydda med kanel, det är en av få helt accepterade smaksättare – en annan vanlig är vanilj. Vad som har upptäckts genom det här är hur kanelen inte endast är acceptabel, utan till och med en stor hjälp åt personer som strävar efter ketos – och den bästa av samtliga är den vietnamesiska kanelen som är den mest komplexa formen av Kassiakanel, och som bidrar till långt bättre effekt än «den äkta kanelen» Ceylon.

Vietnamesisk kanel – eller Saigonkanel som denna kanelsort vanligtvis kallas – har visat sig slunga in kolhydratsratare i ketos oerhört fort och effektivt.

Även om man upplever sig strikt med sitt kolhydratintag så tycker otaliga LCHF:are att det likväl tar tid för kroppen att gå in i det fettförbrännande ketostillståndet, men om man tillför Saigonkanel i sin dagliga diet så ökar insulinkänsligheten och kroppen hamnar mycket snabbare i ett ketogent tillstånd.

Saigonkanel är en formfixare åt alla

Det här med Saigonkanelens ketosstimulerande egenskaper är naturligtvis en fantastisk upptäckt och helt rätt i tiden då fler och fler upptäcker vilka goda hälsoeffekter de ges av en ketogen diet. Ketos är det läge som kroppen träder in i när den tömt sitt glykogenlager. För att det här ska ske tvingas man strypa sitt kolhydratintag nästan till fullo, vilket medför att man lever på en diet på framförallt kött, fisk, ägg, nötter och ovanjordgrönsaker. Fett är likaså en central del i dessa dieter – allt från smör till olivolja och kokosfett.

Gå ner i vikt med hjälp av ketos

En ketogen diet, som LCHF (Low Carb High Fat), åstadkommer att personer på ett ganska enkelt vis når sin idealvikt – den som är underviktig ökar i kilon och den som är överviktig går ner. Saigonkanel, som främjar ketos, är därmed en fenomenal hjälp i kampen mot övervikten och mot en bättre hälsa.

Om man inte äter i enlighet med en ketogen diet utan istället då och då svävar ut med sötsaker och stora pastarätter så hjälper kanelen till på det vis att den tar udden av blodsockertopperna, som dessvärre är en ofrånkomlig nackdel med kolhydratrik mat.

Insulinkänsligheten förhöjs av kanel – framför allt av Saigonkanel – vilket gör det mer komplicerat för kroppen att hinna lagra blodsockret i fettvävnaden innan den förbränns i blodet. Saigonkanel har visat sig kunna intensifiera förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger det normala.

Saigonkanel för smakens skull

Kanel har hela tiden funnits bland våra kryddor, denna bruna bark ger rik och kraftig smak åt allt från mat till desserter samt drycker av olika slag – ja, det finns till och med tuggummin med kanelsmak! Vi har ätit kanelen därför att den är god, och framför allt under höst och vinter dyker ljuvliga recept med kanel upp. Kanelbullar är en av svensk baktraditions mest älskade recept och lite kanel på morgongröten, eller morgonfilen/-yoghurten är en riktig klassiker.

När nu kanel visar sig vara så förträffligt för hälsan och formen, både för lågkolhydratare och kolhydratsätare, så känns det än mer motiverat att smaksätta med denna väldoftande krydda i tid och otid, upp till fyra gram Saigonkanel kan man äta per dag, utan att äventyra dåliga konsekvenser. För bästa utfall är det således Saigonkanelen som måste brukas.