Upptäck kraften i natriumkarbonat när du ska städa i ditt hem

Vill du ha bra kraft vid städning men inte ha starka kemikalier så är natriumkarbonat ett ypperligt val. Du kan städa med olika typer av SODA som tvättsoda och målarsoda som innehåller detta ämne.

Även fast natriumkarbonat är naturligt så är det fortfarande starkt nog för rengöring. Då det är så att det är starkt trots att det är naturligt så bör du skydda dig.

Kan du använda natriumkarbonat som du vill då?

Det ska vara ofarligt nog med natriumkarbonat att det inte behöver begränsas, enligt Livsmedelsverket. Natriumsalter av kolsyra går också under namnet SODA och bland dessa finner vi utöver natriumkarbonat, natriumseskvikarbonat och natriumvätekarbonat.

Bakpulver som används till bakning innehåller natriumvätekarbonat. Vill man ha starkare än så, så är det natriumkarbonat man behöver som finns i färdiga produkter.

soda

Göra rent med målarsoda och hushållssoda på ett säkert sätt

Dock kan natriumkarbonat vara väldigt irriterande, något som är bra att veta. Vill man undvika sveda så ska man se till att inte få det i munnen. Man ska ha dem i städning och därför är de starkare än bakpulver, så de ska inte stoppas i munnen.

Målarsoda används, som det låter, i samband med att man ska måla samt om man ska tapetsera. När man behöver rengöra ett golv specifikt för att man ska behandla det så kommer målarsoda bra tillhands. Se först till att det är torrt efter rengöring med SODA så att målarfärg och liknande fäster.

Behöver man mer kraft vid tvätt så använd natriumkarbonat som tvättsoda.

Eftersom det är ett alkaliskt medel så kan tvättsoda upplevas som magi. Den kan ta bort fett och kan faktiskt lösa upp vax. Produkter med natriumkarbonat tar även bort svåra stearinfläckar. Det är dock svårt att få natriumkarbonat utan att det är blandat med annat i en produkt.

Eftersom tvättsoda är skapat för att vara starkt så kan du använda det till tyngre rengöring. Ämnet kan vara frätande så använd med försiktighet. När man använder det så bör man skydda sig med handskar.

Var kan du köpa tvättsoda och andra natriumkarbonatprodukter?

Det finns målarsoda där du kan köpa tvättsoda och tvärtom. Den kan hittas både online men också i butiker som säljer målarprodukter. Det är ibland smartare att handla det online.

Du bör alltid hålla dig till instruktionerna till punkt och pricka. Natriumkarbonat användning För säkerhetsskull kan det vara bra att välja svenska produkter så att du får instruktioner på svenska.