Viktigt med kalciumaskorbat som du kan hantera och få god nytta av

Det är väl ingen vuxen idag som inte vet att c vitamin är otroligt viktigt för oss. Skörbjugg är det väl ingen som får idag men det beror väl på att vi idag vet att vitaminet är viktigt att få i sig.

Idag är det väl ingen som inte kan äta frukt och grönt, även bland dem som är till sjöss och därför drabbas av det. Fast det är ändå viktigt att förstå hur du kan använda kalciumaskorbat och askorbinsyra för att ta hand om din hälsa.

Kalciumaskorbat; vad är det och hur används det?

Askorbinsyra och kalciumaskorbat är de två c vitamin som finns i pulverform. Faktum är att det är mycket billigare att köpa som pulver till exempel på allt-fraktfritt där du som namnet antyder slipper betala frakt.

c

I många grönsaker och frukter finns naturligt kalciumsalt av askorbinsyra vilket i grunden är det samma som kalciumaskorbat. Man kan klassa kalciumaskorbat som näringsämne och antioxidant och framställa det syntetiskt.

Enligt Livsmedelsverket går det bra att använda både askorbinsyra och askorbater utan att begränsa till någon särskilt mängd. Ändå så varnar de för att använda det mer än vad som är nödvändigt i livsmedel.

Av flera skäl har c vitamin i pulver prisats.

Cvitamin i kosttillskott kan man fundera på vilken som funkar bäst. Vitaminer i kosttillskott är bekvämt. Istället för frukt i mängder så stoppar man i sig ett piller. Men man säger ändå att c vitamin i pulver är något bättre.

C-vitamin i pulverform kan du blanda i vatten och sedan dricka långsamt under dagen. Ett, på detta sätt, långsammare intag av vitaminet kan vara bättre. Vissa menar att detta är bättre för ett effektivt och jämnare upptag .

Med mat eller dryck så får man enkelt i sig c vitamin i pulverform. Tycker man att det är svårt att svälja stora piller så blir detta ett perfekt sätt.

Till barn är det dock viktigt att ha koll på doseringen av kalciumaskorbat och andra vitaminer. Barn behöver en lägre dos än vuxna, det är dock inte möjligt att överdosera c vitamin.

Man kan ta c vitamin hela året och är bra för hela kroppen.

C vitamin är ett populärt tillskott som inhandlas i olika former, inte bara i tider när förkylningar florerar. Då det är bra för så mycket så vet man att man kan behöva c vitamin hela året.

I kampen mot Covid-19 så rekommenderades det i USA att man intog 2 gr c vitamin dagligen för att stärka immunförsvaret. holistic c vitamin Det var tunga organ som kom med de rekommendationerna, alla utbildningscenter för läkare t.ex. Ett av dem var East Virginia Medical School som också har ledande forskning.

C vitamin kan också hjälpa mot trötthet och det kan ju behövas under hela året och inte bara på vintern. Om man vill ta något för hud och hår så är c vitamin även av intresse för det.