Stevia sötmedel ger samtliga möjlighet att njuta av godis

Jag börjar med Stevia sötningsmedel för att så många människor har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.

Endast ett fåtal växtvarianter smakar gott – och kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag inte har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter vilka ger en god sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av det här är att 98Procent utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalite.

Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan köpa Stevia sötningsmedel på denna länk.

sucralose

Stevia sötningsmedel är toppen för alla målgrupper som vill undvika socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater alternativt ett litet antal som helst kalorier.

Stevia sötningsmedel är ett bra val för den som inte vill kapitulera godis men beredvilligt slipper samtliga de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sej. Att vilja hålla sig ifrån socker är standard samt dyker upp ur fler än en anledning.

Diabetes är en åkomma som egentligen innehåller flera annorlunda varianter, men främst av två annorlunda typer som enkelt nog heter typ 1 samt art 2 diabetes. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller igenom med smak av honung». Tidigare kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett term som somliga ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel uttryck.

Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kraft med vettig fördelning och lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sig då less, törstig och börjar dofta aceton. Man håller också kvickt minska i vikt. Typ 1 sockersjuka är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit typ 1 diabetiker så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

vad

Typ 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt kanhända botemedel.

Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med kolhydrater då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebär såklart inte att man vill avbryta äta sötsaker och idag finns det alternativ för alla. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än strösocker, så bara enormt en aning behövs.

Andra anledningar till att man vill dra ned på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man antagligen vill gå minska i kilon, eller ta bättre hand som sina tänder. Alla känner till ju vilken dålig effekt socker har på våra garnityr. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte bara strösocker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen går då in i ett befogenhet som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt väldigt effektiv, men det innefattar att man får i sig tillräckligt med fett samt protein för att orka med en kolhydratfri kost.

LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – alternativt med enormt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en populär metod för att gå ned i vikt samt har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de menar att de positiva hälsoeffekterna är så flera.

När man går på en LCHF diet så skall man undvika kolhydrater, helst totalt vilket är svårt, men man får absolut maximum erövra 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i bestämmelse inta fritt av proteiner samt fett för att stilla hunger och mätta kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, bröd, pasta, ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till strösocker i kroppen är förbjudet. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde och fläsk, därtill äggviteämne som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att äta bacon till frukost när man vill gå ned i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.