Brygga öl hemma med bryggsocker eller utan sockertillsatsen

Det är ej så besvärligt att brygga sitt eget öl med tanke på att spisen samt ugnen räcker långt I processen vad gäller att få till korrekt temperaturer.

bryggsocker

Men är bryggsockret faktiskt nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan detta sockret precis då man behöver det som mest?

God planering är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man ständigt måste bana väg för sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll ifall man vill brygga vin eller om man vill brygga öl med bryggsocker. Om man inte har allt på plats inför vinbryggning så kan det hela lätt gå åt skogen då saker som jäsning ej fungerar så som man har tänkt sig.

Gå således igenom allting som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska hända.

Brygga öl med bryggsocker eller enbart med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det funkar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen angeläget att du får en produkt som faktiskt är till för ölbryggningen.

Något som får flera att välja sockret är det där med alkoholen. Ifall jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av engagemang. Man häller helt enkelt ner bryggsockret i koket för att få maximalt med alkohol.

De som anser att man inte ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som innehåller bryggsocker) som finns naturligt i malten anser ofta att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varefter man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som eventuellt inte är helt framgångsrik.

En annan sak att överlägga är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir en aning blaskigt. Därför att hitta korrekt formel så kan det vara klokt att komma igång med ett mindre kok så att man icke behöver kasta så mycket ifall det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för ultimata pris

Om du vet att du snart kommer att brygga öl återigen så ska du se till att införskaffa ingredienserna online. På internet så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser såsom maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis och tillvarata pengar på att handla online.

När du ändå är på internet så kan du också få en hel del tips och råd från folk i forum som även brygger eget öl och som gärna delar med sig av erfarenheter och insikter som de har samlat under årens lopp.