Brygga vin med boken Hemmaframställning av Vin

Hemmaframställning av Vin är skriven av Kjeld Erlandsen och har hjälpt både nybörjare samt lite mer erfarna vinbryggare i omkring 30 år. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i många skilda reviderade upplagor. Boken består av mycket praktisk information om hur man på bästa vis brygger sitt vin.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt kliv att från att enbart gilla att dricka vin även börja intressera sig för bryggning. Den som dricker massor vin och provar olika sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos somliga uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en fruktbärande och rolig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del folk avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. osäkerhet och okunskap. Det är synd med tanke på att processen oftast är enklare än vad man antar. Världens främsta vinexperter förfinar oupphörligen metoder för vinframställning överlag. Det dyker ständigt upp nya ingredienser samt nya vinjäster som håller en mycket god kvalité.

Utvecklingen är viktig på så vis att allt mindre inom all form av vinframställning lämnas åt slumpen. Massor av framgångarna överlag påverkar i sin tur dessutom processerna för hemmabruk. Samtliga dessa framgångar tenderar att markant påverka slutresultatet. Man ska vara noggrann med att även hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del väsentlig utrustning för att börja att brygga vin. Först och främst behövs en hävert som ska användas till upptappning och också till omtappning. Därutöver behövs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett råd är att inför bryggningen skriva ned precis allt som behövs, och dessutom göra upp en lista på de arbetsmoment som ska följas. Allting i anteckningarna bör följas till punkt och pricka. Det innebär att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att lyckas. Med tanke på att det tar relativt lång tid att brygga en sats så vill man inte gärna börja om från början. Det är även angeläget att utrustningen är ren. Om inte så är det markant risk att det påverkar smaken. Inspektera naturligtvis så att utrustningen dessutom är hel. Som sagt, det är viktigt att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer ingående information om vinprocessen bör läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer få utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar dessutom på smaksättning samt vinprovning. Därtill står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.

Hur får man tag i boken? Det är faktiskt enklare än vad man tror och inom oerhört kort kan du sitta och läsa boken direkt på datorskärmen alternativt via din läsplatta. Boken är nämligen tillgänglig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är helt gratis att låna. Det enda som behövs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att förlora, låna Hemmaframställning av Vin, omedelbart