Inte alla av oss har råd att ha ett glas gott vin på våra bord vid våra måltider.
Men om det nu vore möjligt, skulle de flesta älska att förtära till ackompanjemang av denna förfriskning.
Vin är en förfriskning som har firats sedan urminnes tider.
Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin föda.
Denna dryck rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor samt pensionärer.
Det röda druvvinet särskilt har visat några exceptionella egenskaper vad gäller att förhindra åldrande, liksom att det har flera medicinska fördelar om de tas regelbundet eftersom det är ytterst rikt på antioxidanter.
För dem som ej kan köpa vin, är allting icke förlorat.
Vem som helst kan producera ett någorlunda bra vin med ingredienser från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att visa dig hur man åstadkommer detta.
Med lite övning kommer du att klara av att brygga ditt eget billiga vin som i smaker kan tävla med de allra bästa (hmmm).
Innan vi startar bör jag berätta att det ett enklare sätt som också ger ett smakfullare vin. Beställ en vinsats från brygg själv vinsats hembryggning.se på hembryggning.se, prisad.se eller annan webbutik.
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv kopp socker
144 gram druvsaft (ungefär 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och inte innehar några övriga tillsatser
En flaska där du kan mäta fyra liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger eller 2 jäshinkar eller plastdunkar
Vatten – Det rekommenderas att bruka destillerat vatten, men du kan bruka ditt vanliga kranvatten för att ännu mer reducera kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att åstadkomma några hål i ballongerna
Vinjäst. Men om du inte har det, kan vanligt bagerijäst funka också fast smaken blir tyvärr därefter.
Kolla på webben efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per färdig flaska.
För nybörjare som behöver en aning mer orientering samt hjälp, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband eller ett stramt rep, en tratt och flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig klar att tillverka vin
Ta tratten och häll sedan saften i behållaren.
Häll samtliga 3 burkar (totalt 144 gram) och häll därefter i dubbelt så mycket vatten.
Om du har 3 burkar saft, häll sex burkar vatten.
Skaka alltihop till dess blandningen blir fullständigt enhetlig.
Vid denna punkt, tillsätt den halva koppen socker.
Skaka igen noga.
Sockret ska vara fullständigt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen i enlighet med instruktioner och få den redo för användning.
När jästen är klar, addera också denna till blandningen du har och skaka igen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har några hål i sig före du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett särskilt sätt att binda ballongen till mynningen av behållaren.
Det ska helst vara bra gjort samt tätt (här kan du nyttja snöre eller gummiband att knyta med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på minst en halv dag (12 timmar).
Vid slutet av denna tid kan du höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett bevis på att jästen funkar bra.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att vara uppblåst med gas som genereras från jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.
Du kommer att veta när vinet är klart, när ballongen töms.
Ditt vin är färdigt!
Nu måste du tappa det sakta genom en sil i de flaskor du vill lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.
Stoppa in i kylskåpet och njut efteråt av ditt eget vin som kostade närapå ingenting – men det är smaskigt! Nästa brygd kanske blir en vinsats?